Οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας μπορούν να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το δήμο μας αρκεί να τους δώσουμε τη δυνατότητα. Η εμπειρία τους και ο χρόνος που διαθέτουν μπορεί να είναι ένας σημαντικός πολλαπλασιαστικός παράγοντας για το δήμο μας. Για μας κανείς δεν θεωρείται απόμαχος, αντίθετα όλοι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν.

Οι παππούδες μας, οι γονείς μας οι θείοι μας είναι μπορούν ακόμη ανεξάρτητα από την ηλικία τους να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης μας. Σκοπεύουμε μέσω ειδικών προγραμμάτων συμμετοχής στα κοινά να τους δώσουμε αυτή τη δυνατότητα.

Ειδικότερα:

  • Στηρίζουμε όλες τις υποδομές που χρησιμοποιούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως τα ΚΑΠΗ, τα εργαστήρια ζωγραφικής κ.α.
  • Αυξάνουμε τις δυνατότητες ουσιαστικής ενεργοποίησης τους με ειδικά προγράμματα άθλησης, εκπαίδευσής σε νέες τεχνολογίες, κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των νεότερων με τις εμπειρίες τους.
  • Δημιουργούμε το απλό αλλά σημαντικό εθελοντικό πρόγραμμα «Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ» ώστε οι παππούδες και γιαγιάδες που ζούνε μόνοι τους να έχουν μία καλημέρα και μια κουβέντα να σπάει τη μοναξιά τους αλλά και να διερευνά τυχόν περιστατικά που χρίζουν περαιτέρω βοήθειας.
  • Αναβαθμίζουμε τις δράσεις εκδρομών και δημιουργικών επισκέψεων και στηρίζουμε αντίστοιχα προγράμματα της εκκλησίας.