Τα παιδιά μας

Τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικά! Είναι καθήκον μας να τους προσφέρουμε κάθε υποστήριξη με αγάπη και φροντίδα ώστε να μεγαλώσουν σε ένα σωστό περιβάλλον το οποίο θα τους δώσει όλες αυτές τις δυνατότητες που θα διαμορφώσουν τόσο το σώμα τους όσο και το πνεύμα τους.

Ο παιδικός σταθμός, το σχολείο, η παιδική χαρά, το αθλητικό κέντρο, το ωδείο και κάθε εκπαιδευτική – αθλητική υποστηρικτική δραστηριότητα που αφορά τα παιδιά μας είναι προτεραιότητα για το συνδυασμό μας.

Εδώ και αρκετό καιρό καταγράφουμε με λεπτομέρεια όλες τις υποδομές που υπάρχουν στο δήμο μας και σχεδιάζουμε την αναβάθμιση τους. Η καταγραφή μας έχει δείξει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εγκατάλειψη σε βασικές υποδομές όπως για παράδειγμα οι παιδικές χαρές που σε διάφορες περιπτώσεις δεν ακολουθούν τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές αλλά και δεν συντηρούνται επαρκώς. Οι χώροι πρασίνου στο Μαρούσι ένα κατεξοχήν πράσινο προάστιο, έχουν μειωθεί εκεί που θα έπρεπε να έχουν αυξηθεί.

Οι παιδικοί σταθμοί που δεν επαρκούν και τα σχολεία σε ορισμένα εκ των οποίων υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε «βοηθητικούς χώρους». Τα παιδιά πρέπει να έχουν το κατάλληλο περιβάλλον και τα μέσα ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους και οι δημοτικές υποδομές θα πρέπει να βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Το Μαρούσι που φιλοξενεί τα περισσότερα Ολυμπιακά ακίνητα δε διαθέτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και φιλοξενείται στα γήπεδα όμορων δήμων. Είναι προτεραιότητα η δημιουργία του.

Οι δυνατότητες άθλησης για τους δημότες και τα παιδιά του δήμου μας πρέπει να αυξηθούν σημαντικά.