Ο Ουίνστων Τσώρτσιλ έλεγε ότι «αν ανοίξουμε ένα καυγά ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, θα βρεθούμε στον κίνδυνο να χάσουμε το μέλλον».

Δυστυχώς σε αυτοδιοικητικό επίπεδο η Ελλάδα δείχνει να χάνει το μέλλον καθώς από τις είκοσι δύο πόλεις που κέρδισαν πέρυσι την επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνολικού ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ για τις αστικές καινοτόμες ενέργειες που πρότειναν, δεν ήταν καμία Ελληνική.

Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν οδικό χάρτη για το πώς θα εντάξουμε στην καθημερινότητα των πολιτών την τεχνολογία. Πως θα αντιγράψουμε τις πρακτικές που εφάρμοσαν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αυτός ακριβώς είναι ο δικός μας στόχος. Να συγκροτήσουμε μια δημοτική αρχή που θα προσαρμοστεί στα θέλω των πολιτών και όχι στα μπορώ τα δικά της (ή στα θέλω κάποιων άλλων).

Να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα τους. Να την κάνουμε πιο απλή, πιο εύκολη, πιο λειτουργική, πιο όμορφη.

Η χρήση της τεχνολογίας δεν είναι αυτοσκοπός. Άλλωστε στη χώρα μας υπάρχουν πολλά παραδείγματα από έργα που έγιναν και τελικά έμειναν στα αζήτητα γιατί δεν απαντούσαν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Η μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε την επόμενη των εκλογών να υλοποιήσουμε είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της πόλης. Με έργα που απαντούν στις βασικές ανάγκες των δημοτών για την ανακύκλωση, την κίνηση τους στην πόλη, την έκδοση πιστοποιητικών, την άμεση καταχώρηση αιτημάτων κ.ο.κ.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ενός Δήμου στην πράξη σημαίνει μεγάλη αλλαγή. Σημαίνει λιγότεροι υπάλληλοι στα γκισέ, περισσότεροι στον υπολογιστή και στην υπηρεσία του δημότη. Σημαίνει άμεσες λύσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί. Με έξυπνες λύσεις και με πάθος να χτίσουμε μαζί την επόμενη ημέρα για το Μαρούσι.